Aktuality ze světa brankářů

 

Leden 2012          Rok 2011

 

Lukáš Zich míří do Ružomberoku.

18.1.2012 17:10

Sparťanský náhradní brankář Lukáš Zich přestoupil do Ružomberoku. Sedmadvacetiletý gólman v šestém týmu tabulky slovenské ligy podepsal smlouvu do 31. prosince 2014.

[zdroj]


Jan Hanuš jde na hostování do Vlašimi.

17.1.2012 17:40

Brankář Jan Hanuš ze Slavie bude na jaře hostovat v druholigové Vlašimi. Hostování je bez opce na přestup.

[zdroj]


Brankář Realu Sociedad dostal kuriózní branku.

17.1.2012 17:30

Brankář Realu Sociedad Enaut Zubikarai už ví, že nebezpečí hrozí ze všech stran. Důkladně se o tom přesvědčil v pohárovém utkání s Mallorkou, ve kterém dostal příležitost, ač v ligových zápasech mu většinou připadá role náhradníka. Na tenhle gól asi jen tak nezapomene. A když ano, tak mu ho posměváčci rádi připomenou. (video)

[zdroj]


Pozitivní dopingový nález u golmana Šachtaru Doněck.

13.1.2012 21:20

Brankář Olexandr Rybka ze Šachtaru Doněck měl pozitivní dopingový nález. UEFA proto čtyřiadvacetiletého ukrajinského fotbalistu do vyřešení případu suspendovala.

[zdroj]


Blažek přestupuje do třetiligové Jihlavy.

10.1.2012 21:25

Z Letné na Vysočinu směřuje další kariéra Jaromíra Blažka. Fotbalový brankář, který v prosinci skončil ve Spartě, bude na jaře pomáhat Jihlavě v boji o postup mezi elitu. S třetím týmem druhé ligy se dohodl na půlroční smlouvě s možností dalšího prodloužení.

[zdroj]


Martin Ticháček jde na hostování do Viktorie Žižkov.

6.1.2012 11:00

Fotbalový brankář Martin Ticháček na jaře posílí poslední tým prvoligové tabulky Viktorii Žižkov. Do klubu přichází na půlroční hostování z mistrovské Plzně, kde se neprosadil v silné konkurenci dalších tří gólmanů.

[zdroj]


Howard vstřelil branku do sítě Boltonu.

5.1.2012 11:15

Howard oslavil svůj 250. zápas v Anglii kuriózní vstřelenou brankou, ta však jeho týmu nebyla nic platná. Americký reprezentační gólman odkopl z vlastního pokutového území míč, ten se třicet metrů před brankou Boltonu odrazil od země a s pomocí větru zapadl za záda gólmana Adama Bogdana.
Howard se tak připojil k Peteru Schmeichelovi, svému krajanovi Bradu Friedelovi a Paulu Robinsonovi, kteří dokázali skórovat v Premier League před ním. (video)

[zdroj]


Čech pátý mezi světovými brankáři, vyhrál opět Casillas

4.1.2012 13:30

Čech se v elitní desítce objevuje už od roku 2003, kdy byl desátý. O dva roky později anketu dokonce vyhrál a od té doby chybí teprve podruhé na pomyslných stupních vítězů. Na druhé místo se dostal Němec Manuel Neuer z Bayernu Mnichov a na třetí Casillasův reprezentační konkurent Víctor Valdés z Barcelony. Před Čecha se dostal ještě čtyřnásobný vítěz ankety Ital Gianluigi Buffon z Juventusu Turín.

[zdroj]


Do Slovácka přestupuje Dušan Melichárek z Malmö.

3.1.2012 17:00

Slovácko posílí brankář Dušan Melichárek ze švédského Malmö, s nímž loni získal titul. Po vyřízení přestupových formalit se klubový odchovanec příští týden zapojí do přípravy.

[zdroj]


Tomáš Vaclík míří do Sparty.

3.1.2012 12:50

Fotbalová Sparta se domluvila s Viktorií Žižkov na přestupu brankáře Tomáše Vaclíka (22). Bývalý gólman jedenadvacítky má na Letné připravenou smlouvu na 4 a půl roku, transfer má být uzavřen během dneška.

[zdroj]